Welke bladblazer moet je kiezen? Ontdek ons advies over bladblazers!

Bladblazer kiezen? Advies voor de juiste bladblazer!

 

Elk jaar tijdens de herfst verliezen heel wat bomen hun bladeren. Na een nacht met veel wind ligt het grasveld vol afgevallen bladeren en ook tussen de struiken kleurt de bodem herfstbruin. Heb je een tuin, terras of gazon? Dan heb je waarschijnlijk al een hekel aan de gedachte dat al die bladeren moeten opgeruimd worden. Je kan aan de slag gaan met bezem en hark, maar dat eist veel tijd en arbeid. Een bladblazer is de perfecte oplossing om je terras, oprit, gazon en tuin gemakkelijk bladvrij te maken. In dit artikel vertellen we jou hoe je de juiste bladblazer kiest.

 

DE JUISTE BLADBLAZER KIEZEN

Sta je op het punt om een bladblazer te kopen? Denk dan goed na over de eigenschappen waaraan je bladblazer moet voldoen. Bladblazer is trouwens vaak een verkeerde benaming, omdat je dikwijls over veel meer functies beschikt. Veel bladblazers kunnen ook bladeren opzuigen. Die bladblazers met zuigfunctie beschikken meestal ook over een versnipperaar. Daarnaast is de energievoorziening maar een van de eigenschappen waar je moet bij stil staan. Bij Verthus vind je verschillende modellen bladblazers. We helpen je het beste model kiezen. Dat is niet per se het duurste model, maar het model dat het best bij jou past.

 

1. Met of zonder snoer?

Bladblazers zijn te verkrijgen met verschillende energievoorzieningen. Je hebt de keuze uit drie types: elektrische bladblazers, accu-bladblazers en bladblazers met benzinemotor. Wanneer je puur functioneel wil beslissen is een belangrijke vraag “is er overal stroom waar ik de bladblazer wil gebruiken?”. Natuurlijk spelen andere factoren zoals onderhoud en het prijskaartje ook een belangrijke rol. We zetten de belangrijkste voor-en nadelen op een rijtje.

 

 

 

Elektrische bladblazers

Elektrische bladblazers zijn vooral handig voor een kleine tuin waar je maar enkele keren per jaar bladeren moet verwijderen. Deze blazers maken weinig lawaai en eisen weinig onderhoud. Het belangrijkste nadeel is uiteraard dat er altijd stroom in de buurt moet zijn en dat een verlengkabel altijd noodzakelijk is.

De Black & Decker-bladblazer met opvangzak blaast niet alleen, maar heeft als tweede functie het opzuigen van bladeren. Hierbij versnippert de bladblazer de opgezogen bladeren waarna deze in de opvangzak op de rug terechtkomen. Met dit toestel herleid je 16 emmers gevallen bladeren naar 1 emmer verhakselde bladeren. Dit lichtgewicht is ideaal voor alle comfort en beweegbaarheid tijdens het gebruik.

 

Accu-bladblazers

Omwille van hun flexibiliteit zijn accu-bladblazers ook eerder geschikt voor een kleine tuin, een carport of een terras. Deze bladblazer heeft het grote voordeel dat je geen snoer nodig hebt en het toestel dus heel eenvoudig is in gebruik. Het nadeel is dat deze bladblazers vaak minder krachtig zijn dan de andere types bladblazers. De bladblazers met accu zijn zeer goed geschikt voor het verwijderen van bladeren van een verharde ondergrond, zoals een terras of oprit. Doordat een accu een beperkte levensduur heeft, is lang werken niet eenvoudig.

Heb je een kleine tuin en heb je de bladblazer slechts af en toe nodig? Dan kan de Black & Decker 18V het perfecte apparaat voor jou zijn. Het lichte en compacte ontwerp beperkt de druk op je arm tot een minimum. De blaassnelheid is 209 km/u. Met de Dewalt 54V XR beantwoordt Verthus ook aan de noden van degenen die op zoek zijn naar een zwaardere accu-bladblazer.

De voorgenoemde accu-modellen beperken zich tot het blazen van bladeren. De Black & Decker 36V zuigt de bladeren ook op en hakselt ze waarna de bladeren in de opvangzak terechtkomen. Fun fact: het accu van de Black & Decker-bladblazer kan je ook gebruiken voor andere toestellen van Black & Decker.

 

2. Hoe bepaal je de kracht?

De kracht van een bladblazer wordt duidelijk gemaakt aan de hand van de luchtstroom en de blaassnelheid. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de luchtstroom. De blaassnelheid wordt uitgedrukt in kilometer per uur. Indien je bladblazer ook over een zuigfunctie beschikt, wordt die kracht in liters per uur uitgedrukt. Op basis van de blaaskracht zijn er drie verschillende groepen bladblazers:

 

Lichte bladblazers: blaasvermogen kleiner dan 250 km/u

Gemiddelde bladblazers: blaasvermogen tussen 250 en 300 km/u

Zware bladblazers: blaasvermogen groter dan 300 km/u

Tip: Werk je vaak langdurig onder zware omstandigheden of gebruik je de bladblazer voor je beroepsactiviteit, dan is een zware bladblazer de beste keuze.

 

3. Welke functies wil je?

Verschillende bladblazers, vooral elektrische, beschikken ook over een zuigfunctie. Deze zijn meestal ook voorzien van een versnipperfunctie. Hierbij worden de bladeren opgezogen en automatisch versnipperd, waardoor het volume afneemt in de opvangzak. 

 

4. Zijn er belangrijke details?

De belangrijkste vragen om de juiste keuze te maken hebben we hierboven besproken, maar ook details kunnen je keuze beïnvloeden. Zo kan de capaciteit van de opvangzak doorslaggevend zijn. Ook het al dan niet hebben van een neuswiel kan voor jou belangrijk zijn. Een neuswiel aan de blaaspijp zorgt ervoor dat je makkelijker dicht bij de grond kan blazen of zuigen. Zoek je een bladblazer voor professioneel gebruik? Dan is een rugzakmodel zeer handig.

 

5. Is een bladblazer veilig?

Wanneer je rekening houdt met enkele aandachtspunten is een bladblazer veilig. Afhankelijk van het lawaai, is het belangrijk gehoorbescherming te voorzien. Dit is vooral bij bladblazers met benzinemotor een must. Mogelijke beschermmiddelen zijn oordopjes of een koptelefoon. Om te voorkomen dat rondspringende steentje of takjes de ogen bereiken, draag je best een veiligheidsbril. Heb je last van de trillingen van je bladblazer? Dan kunnen handschoenen redding brengen.

 

DE KEUZE VAN VERTHUS

Ons assortiment bladblazers staat voor kwaliteit. Een van onze top-bladblazers die we graag uitlichten is de “Black & Decker BEBLV300-QS”. Deze elektrische bladblazer is prijs-kwaliteit zeer sterk. Het enige nadeel is zoals bij andere elektrische bladblazers het korte snoer.

De Black & Decker BEBLV300-QS blaast niet alleen, maar zuigt en versnippert ook. Je kan zeer gemakkelijk switchen van blazen naar zuigen. Dit apparaat is zeer flexibel en krachtig met een snelheid tot wel 418 km/u. De zuigkracht is eenvoudig te regelen in 2 standen. Wanneer je bijvoorbeeld de bladeren van je kiezelpad wilt verwijderen, stel je de zuigkracht zo in dat er geen kiezels worden opgezogen.

De bladblazer heeft een metalen mes dat het volume van de bladeren tot 16x reduceert. Alle opgezogen bladeren worden in de 72-liter opvangzak opgevangen. Wat ons betreft een echte aanrader.

 

ONZE NIEUWE MODELLEN

 

 

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER ADVIES?

Met de bladblazers in onze webshop en in onze winkel ligt je tuin er in een handomdraai weer netjes bij. Wanneer je op zoek bent naar een bladblazer voor een tuin groot of klein, ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je vragen of ben je op zoek naar meer advies? Contacteer ons of kom gerust even langs!