Iedereen keukenprins(es): twee briljante keukenapparaten

Voor sommigen heeft de keuken nog altijd wat geheimen. Hoelang moet een biefstuk onder de grill om geen schoenzool terug te krijgen? Of hoe bekom je nou de perfecte wafel? Laat de techniek je een handje helpen! Domo en Tefal bieden je elk een apparaat aan die jouw tijd in de keuken heel wat vergemakkelijken. Benieuwd hoe? Lees het hier!

 

1. Domo wafelijzer Genius

Niets gezelliger dan op een koude winterdag lekkere wafels bakken. Komt de wafelgeur jou ook al tegemoet? 

Dit wafelijzer is in alle opzichten van wereldklasse: hij ziet er niet alleen erg stijlvol uit, je kan daarnaast volledig vertrouwen op z'n intelligentie. Dit wafelijzer bakt voor jou elk type wafel op een perfecte manier dankzij de automatische programma’s. 

Het apparaat heeft vijf automatische programma's. Kies het programma dat jij wenst klaar te maken:

 1. ‘Brussels’
 2. ‘Belgian’
 3. ‘Breakfast/Healthy’
 4. ‘Liege’
 5. 1 gepersonaliseerd programma ‘Custom’

Deze automatische programma’s hebben een vooraf ingestelde tijd en temperatuur: het wafelijzer stelt zelf de timer in en geeft met een eindsignaal aan wanneer de wafels klaar zijn. Heb je je wafels liever wat bruiner of net niet? Draai aan de draaiknop voor bruiningsgraad om de gewenste bakwijze te kiezen. Afhankelijk van de gekozen bruiningsgraad past de timer zich automatisch aan.

 


Helemaal overtuigd van de gemakken van dit wafelijzer? Ontdek dan hier enkele overheerlijke recepten. En om het met de gevleugelde woorden van Wim Opbrouck te zeggen: "Bakkers, hou je klaar en... bakken maar!"

 

 

 

 


Christa, de verantwoordelijke van de elektro-afdeling, testte het toestel alvast uit:

 

2. Tefal OptiGrill+ XL

Tefal OptiGrill XL is het geheim voor steeds weer perfecte grillresultaten! De speciale kooksensor stemt de grilltijd af op de dikte van het ingrediënt. Zo heb je altijd het perfecte stukje vlees of vis van rood tot doorbakken.

Het apparaat heeft 9 automatische programma's. Kies wat jij wenst klaar te maken:

 1. hamburger
 2. gevogelte
 3. tosti/panini
 4. worst
 5. rood vlees
 6. spek
 7. varken
 8. vis
 9. zeevruchten

Deze automatische programma's hebben een vooraf ingestelde tijd en temperatuur. De innovatieve kooksensor past namelijk de bereidingscyclus automatisch aan op de dikte van de ingrediënten en het aantal stuks tussen de platen. Door middel van een kleur- en geluidssignaal weet je wanneer het gerecht rood, medium of doorbakken is. Dankzij de handmatige instelling kan je ook andere ingrediënten grillen zoals aardappels, paprika's, tomaten en aubergines.


4 Tefal OptiGrill+ XL hacks

 1. Met het XL grilloppervlak bereid je 6 à 8 porties
 2. Zelfs bevroren ingrediënten zijn door gebruik te maken van de diepvriesstand van het apparaat een koud kunstje. 
 3. Je kunt de grillplaten in de vaatwasser reinigen zodat je er nauwelijks werk aan hebt.
 4. Even een dagje geen vlees op tafel? Dat kan! Ga ook eens voor een heerlijk, gezond gerecht met gegrilde groenten. Dankzij de handmatige instelling kan je alles grillen wat jij lekker vindt, zoals aardappels, paprika's, tomaten en aubergines