Raamdecoratie kiezen? Laat je niet in de gordijnen jagen...

Louverdrape: de perfecte maatdecoratie op maat

Verthus biedt op maat gemaakte raamdecoratie van Louverdrape aan voor elk interieur en in tal van materialen. Je kan kiezen voor verticale of horizontale lamellen, gordijnen of vouwgordijnen, rolgordijnen, horizontale jaloezieën of plisségordijnen. Maar wat past nu het best in jouw huis? Wij geven je een handig overzicht van de verschillende opties!

Dubbele rolgordijnen

Ben je op zoek naar gordijnen op maat? Dan is een bezoekje aan Verthus een goed idee. In ons assortiment vind je raamdecoratie van het Belgische merk Louverdrape dat - net als wij - kwaliteit en degelijkheid hoog in het vaandel draagt. Je kan er kiezen tussen heel wat stoffen en afwerkingen. Niet elke optie past op elk raam, maar we hebben sowieso een oplossing die past bij jouw ramen en interieur. Een overzichtje van de mogelijkheden, met telkens de kenmerken op een rijtje.

 

Rolgordijnen: strak en modern

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn al sinds jaar en dag een vaste waarde in vele interieurs. Het is een strakke oplossing, ook voor wie weinig plaats heeft. Een kleine strook boven het raam is al voldoende om ze te bevestigen.  De rolgordijnen zijn verkrijgbaar op maat in diverse soorten stoffen, motieven en kleuren. Nieuw in ons assortiment zijn de dubbele rolgordijnen. Ideaal om de zon binnen te laten, maar de inkijk toch buiten te weren.

Mogelijkheden

Materiaal: kunststof en textiel

Functies: lichtdoorlatend, verduisterend of met reflecterende coatings

Bediening: manueel of elektrisch

 

Vouwgordijnen: gezellig en tijdloos

Vouwgordijnen

Je wilt volop genieten van het daglicht dat door de ramen naar binnen komt, maar wilt te fel zonlicht en ongewenste blikken buiten houden? Dan zijn vouwgordijnen de oplossing. Door hun tijdloze look zorgen vouwgordijnen voor een gezellige touch in je interieur. Ze zijn bovendien ook heel makkelijk te plaatsen op zowel plafonds of muren.  In de woonkamer kan je kiezen voor een lichte stof die het daglicht binnenlaat, maar te fel zonlicht buiten houdt. In de slaapkamer kan je een verduisterende stof gebruiken die warmte-isolerend werkt.

Mogelijkheden

Materiaal: tal van stoffen in verschillende diktes

Functies: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend

Bediening: manueel of elektrisch

 

 

 

Verticale lamellen: functioneel en stijlvol

Verticale lamellen

Verticale lamellen zijn multifunctioneel. Met hun strakke vorm en het unieke lichtspel kan je ze voor elk type raam gebruiken (rondboog, trapezium…). Hun isolerende functie houdt de warmte in de winter binnen, terwijl de zonwering in de zomer de warmte buiten houdt. Wist je trouwens dat lamellen ook een akoestische functie hebben?

Met onze verticale lamellen kan je de lichtintensiteit zelf eenvoudig regelen. Zelfs de openingsfactor van de lamellen kan je kiezen. Wil je vooral warmte en licht in je woning, kies dan voor een open en licht weefsel. Wil je eerder te fel zonlicht buiten houden? Dan zijn er de verticale lamellen in een dikkere stof of met een gesloten structuur.

Uiterst praktisch in heel wat toepassingen zoals bv. betonnen (kantoor)gebouwen.

Mogelijkheden

Materiaal: pvc, textiel of aluminium

Functies: isolerend, zonwerend en/of akoestisch

Bediening: manueel of elektrisch

 

 
 

Horizontale lamellen: romantisch en comfortabel

Horizontale lamellen

Horizontale lamellen zijn zeer gebruiksvriendelijk. Ze zijn gemakkelijk op te trekken en te oriënteren, al naargelang de gewenste lichtinval en sfeer. Dit soort lamellen wordt vaak in woonkamers gebruikt. Kies tussen verschillende breedtes en uitvoeringen naargelang je eigen stijl en creëer zo je perfecte interieur.

Mogelijkheden

Materiaal: hout, pvc en aluminium

Functies: zonwerend 

Bediening: manueel of elektrisch

 

 

 

Plisségordijnen: 1 + 1 = 1

Plisségordijnen

U kunt kiezen uit verschillende transparanties in geplisseerde stoffen. Bij dubbele plissés kunnen we twee stoffen onzichtbaar met elkaar verbinden, waardoor we niet enkel het zonlicht weren, maar ook isoleren.

Mogelijkheden

Materiaal: textiel

Functies: zonwerend en isolerend

Bediening: manueel of elektrisch

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe gaan we te werk?

Kom langs met de afmetingen en eventueel een paar foto’s van je ramen. We bepalen samen het ideale systeem voor jouw ruimte en jij kiest je favoriete stof, materiaal en kleuren.

Op basis van ons gesprek maken we een voorlopige offerte. Is niet alles duidelijk of heb je speciale ramen, dan komt een medewerker van Verthus gratis bij je langs om de ramen nog eens op te meten.

Na goedkeuring van de offerte bezorgen wij alle informatie aan de firma Louverdrape, die je gordijnen met de grootste zorg op maat maakt.

Zodra de gordijnen klaar zijn, kan je ze komen ophalen en zelf monteren. Je kan ze ook laten monteren door een professional van Louverdrape. We maken hiervoor dan graag een afspraak voor jou.

Twijfel je over welke oplossing of stof het best in je interieur past? Laat je vooral niet in de gordijnen jagen en bekijk de verschillende opties vooraf grondig. Kom langs in onze winkel of neem contact op, we staan je graag bij met raad en daad!