Op kot: dé niet te missen checklist!

 

Studenten op kot

Eind augustus… de tijd van het jaar dat kotstudenten zich voorbereiden op een comfortabel en gezellig druk kotleven. Wil je zeker zijn dat je op kot alles bij de hand hebt? Vink snel onze checklist af.

 

Elk jaar zie je ze tijdens de zomermaanden rondlopen door de studentensteden, al dan niet vergezeld van ouders of lief… studenten die onvermoeibaar op zoek zijn naar het ideale kot. Kwalitatief, betaalbaar en vooral met het nodige FUN-gehalte. Begin september start telkens de massale volksverhuis waarbij ze hun favoriete en onmisbare spulletjes verhuizen. Freedom … at last!

Tot ze merken dat ze eigenlijk niet aan alles gedacht hebben. Ze willen zelf koken en hebben geen potten of pannen. Of ze krijgen eten mee van mama maar hebben niet de juiste potjes om het lekkers in te bewaren. Wij hebben alle must haves voor op kot even opgesomd om bovenstaande situaties te vermijden.

 

Dé checklist voor op kot:

Wonen

Slapen

Het is algemeen geweten dat studenten véél slaap nodig hebben. Of dat slapen ’s nachts of overdag gebeurt, laten we even in het midden. Zeker is dat je met een goed kussen en een zalig donsdeken, een leuk dekbedovertrek en een comfortabele matrasbeschermer veel beter zal slapen en hopelijk helemaal uitgerust in de les zit.

 

Zorg dat je voor elke gelegenheid de juiste borden, glazen en tassen hebt. Ok, je bent student, maar eten uit een degelijk bord smaakt voor iedereen beter.

 

Bestek en de juiste keukenmessen maken het eten niet alleen handiger. Het is ook een heel stuk properder.

 

Dat er op kot al wel eens een (paar) flesje(s) wijn of een bak bier genuttigd wordt, verrast niemand. Een kleurrijke of te gekke flessenopener komt dus goed van pas.

 

Neen, je mama is er op kot niet om alle resten en andere rondslingerende overtolligheden weg te gooien. Een goed opvallende en stevige vuilbak zorgt dat je er zelf niet naast kan kijken.

 

Hygiëne is heel belangrijk, zeker als je ’s avonds lekker fris ruikend een stapje in de studentenwereld zet. Investeer dus in degelijke handdoeken en washandjes. Een badmat is dan weer een interessante aanwinst als je geen zin hebt om alle dagen te dweilen rond de douche.

 

Koken

Studenten die koken… het bestaat en het wordt zelfs meer en meer de trend. Kokerellen voor je medestudenten of je lief wordt nog gemakkelijker met kwalitatieve potten en pannen.

 

Ben je toch eerder het type dat gerechten meeneemt op kot, klaargemaakt door de mama of een andere goedhartige fan van je? Deze bewaardozen worden jouw beste vrienden om die lekkere maaltijden goed te bewaren.

Heb je graag je eigen drankjes tijdens de les of in de fitness? Deze drinkflessen zijn ideaal om jouw favoriete drankje – wat dit ook mag zijn – overal mee naartoe te nemen.

 

 

 

Elektro & multimedia

Keuken

Schaf jezelf een goede microgolfoven aan om (mama’s) ready-to-eat gerechten in op te warmen.

Durf je het aan om zelf te koken, dan is een enkele of dubbele kookplaat een nuttig hulpmiddel. Heb je vrienden uitgenodigd voor een leuke avond op kot? Misschien is één van deze teppanyaki's of raclettes wel iets voor jou. Niet veel tijd? Maak dan een snelle hap in één van onze talloze grills.

 

 

Stapje gezet de avond voordien en nood aan een koffieboost vóór de les? Een betrouwbare koffiezet is jouw ultieme redding.

 

Bureau

Stel je voor dat je plots niet meer online zou kunnen. Een ramp! Daarom is dé absolute MUST HAVE op kot een extra lader of powerbank voor je smartphone of laptop.

 

Met een coole computertas voor jouw laptop kom je fancy voor de dag.

 

Maak van jouw schoolwerk – waar je al dan niet uren aan hebt gezwoegd – een veilige back-up met je USB-stick.

 

Finishing touches

Mama staat onverwachts voor de deur, maar het is een stort in je studentenkamer. Herkenbaar? Vermijd deze situaties met ons uitgebreid aanbod aan opbergboxen.

 

Geef je studentenkamer je eigen touch met een likje verf in je favoriete kleur. Informeer in de winkel of er op dit ogenblik geen actie loopt!

 

 

Wil je vanalles aan de muur hangen zonder deze te beschadigen? De Tesa powerstrips en andere hangaccessoires zijn geen overbodige luxe. Bijkomend voordeel: je houdt je kotbaas te vriend.

 

Klik even door voor wat extra inspiratie over allerhande bureaumateriaal, toffe opbergsystemen of andere bureau-organisers met dat extra eyecatchergehalte voor op je kot.

 

 

Always on the go

Kwalitatieve en gemakkelijke valies

De komende jaren zal je regelmatig van kot naar huis en omgekeerd pendelen. Investeer in een goeie valies die jaren jouw compagnon de route wordt om je vuile was, je verse kleren, eten en uiteraard ook je cursusmateriaal mee te nemen.

 

Met bovenstaande checklist voor je kot kom je gegarandeerd al een heel eind doorheen het academiejaar.

 

 

Tip: Bij Verthus gaan we nog een stapje verder om je verhuis als kotstudent te vergemakkelijken. Alles wat je via onze webshop koopt, kunnen we op je kotadres leveren. Tijd gewonnen dus om volop te genieten van je laatste vakantiedagen ;-)!